Pekka Kallio, Erikoishammaslääkäri

Olen Helsingistä 1986 valmistunut hammaslääkäri. Hammaslääketieteen tohtori ja kliinisen hammashoidon erikoishammaslääkäri. Pidän vastaanottoa säännöllisesti myös Lontoossa.

Olen tehnyt implanttihoitoja yli 20v ja keskittynyt osaamistani välittömiin implantointeihin viimeisen 5v ajan. Kartutan osaamistani edelleen kurssittamalla itseäni ulkomailla alan huippujen seurassa noin 20 päivää vuodessa.

OSAAMINEN

Parasta osaamistani on hammasimplanttien laitto hampaan poiston yhteydessä ns. välittömän implantoinnin tekniikka. Tämä on potilaalle helpompi, nopeampi ja halvempi tapa saada uusia hampaita kuin perinteinen tekniikka. Hyvä esteettinen lopputulos on myös paremmin ennakoitavissa, luu- ja ienkudoksen säilyessä poistoa edeltävällä tasolla. Perinteisesti hampaan poiston jälkeen on odotettu 6kk poistokuopan luutumista ennen hammasimplantin asettamista, jonka jälkeen implantin luutumista on vielä odoteltu 3 kuukautta ennen lopullisen kruunun/sillan asettamista. Välittömän implantoinnin aikataulu alusta loppuun on yleensä 3 kuukautta. Esteettisellä etualueella poiston/implantoinnin yhteydessä tehdään aina väliaikainen kruunu/silta. Potilas voi hymyillä toimenpiteen jälkeen. ​

IMPLANTOLOGIA

Välittömän implantoinnin onnistuminen on samaa luokkaa kuin perinteisellä tekniikalla n 99% ja pitkäaikaistutkimuksissa jopa parempi. Käytämme Megagenin Anyridge implantteja (http://www.imegagen.com), jotka soveltuvat poikkeuksellisen hyvin välittömään implantointiin. Implantoinnin yhteydessä käytettävä keinoluu on Osteobiolin tuotteita (https://www.osteobiol.com).