Hammaslääkäri Sami Savolaisen tarina


Valmistuin hammaslääkäriksi vuonna 2000. Sen jälkeen tein töitä useissa terveyskeskuksissa ja yksityisvastaanotoilla. Koko ajan oli tunne, että jotain puuttuu. En oikein löytänyt paikkaa, jossa saisin tarpeeksi haasteita ja voisin kehittyä ja kehittää.

Kun vuonna 2003 sain käsiini valkaisulaitteen – joka oli toinen laatuaan Suomessa – tein päätöksen: perustan oman vastaanoton. 

Asiat loksahtavat paikoilleen kuin itsestään. Löysin heti liiketilan ja pian olikin jo remontti käynnissä. Vastaanottoa rakennettiin yötä päivää kolme viikkoa. Koko sen ajan otimme jo ajanvarauksia vastaan. 

Yrityksen idea oli selvä: keskitymme esteettiseen hammashoitoon ja uusimman saatavilla olevan teknologian hyväksikäyttöön. 

Hyvin pian yrityksen perustettuani sain vahvistuksen sille, että olen oikealla tiellä. 

Vastaanotolle tuli nuori tyttö pitkän matkan päästä. Hän oli pitkään halunnut suoristaa vinksallaan olevat hampaansa laminaateilla, mutta kukaan ei ollut hänelle sitä tehnyt. Hän häpesi hampaitaan eikä siksi hymyillyt lainkaan. 

Oli sykähdyttävää nähdä, miten tytön koko olemus muuttui hammaslaminaattien myötä. Kun hän ensimmäistä kertaa katsoi uusia hampaitaan peilistä, ei hymyilyltä tullut loppua. 

Parhaaksi ei tulla yksin omassa pajassa työskentelemällä, vaan jatkuvasti kouluttautumalla ja muiden alan ammattilaisten kanssa tietoa jakamalla. Käytin vuosia löytääkseni maailmalta esteettisen hammashoidon huiput. Nykyään meillä on aktiivinen verkosto, johon kuuluu hammaslääketieteen ammattilaisia noin 30:sta eri maasta. Tiiviin yhteisömme ansiosta pysymme koko ajan kehityksen kärjessä.

Yhä kaikkien vuosien jälkeen pidän itseäni onnekkaana kun saan työkseni palauttaa hymyn ihmisten huulille. 

Sami Savolainen, HLL