Asiakastarina: INVISALIGN - oikomishoito näkymättömillä kalvoilla

Kun olin vielä pieni tyttö Pohjanmaalta, minulla oli hampaat ihan vinksin vonksin. Niitä yritettiin oikoa perinteisillä raudoilla, jotka näkyivät kilometrin päähän, eivätkä ne pysyneet paikoillaan. Lisäksi raudat raapivat ja tekivät haavoja suuhun. Otin ne sitten pois.

Myöhemmin teini-iässä niiden kanssa yritettiin taas, mutta koska olivat niin rumat, minulle tuli tavaksi vetää käsi suun eteen aina, kun aloin nauraa tai hymyillä. 

Jossain vaiheessa vapautin itseni raudoista ja estoista, ja päätin, että jos hampaat ovatkin vähän vinot, niin sehän on vain persoonallista. En ole vuosikausiin peitellyt hampaitani, mutta kun minusta on tehty haastatteluja, olen joskus katsonut kuvia ja kauhistellut, että tuoltako näytän.

Koen, että minulle esiintyvänä taiteilijana hymy on tärkeä. Se resonoi yleisölle sisäistä voimaa ja paloa. Se myös tutkitusti poistaa stressiä ja lisää endorfiinin tuotantoa. Hymy kuuluu kaikille.

Viime vuonna aloin tutkia näitä uusia oikomismenetelmiä, ja netissä tuli vastaan Invisalign-kalvohoito. Otettuani aiheesta selvää, otin epäröimättä yhteyttä Samiin, vaikka asunkin Helsingissä ja Studiodent sijaitsee Hyvinkäällä. Se on pieni matka ja olen ollut todella tyytyväinen.

Ensimmäisellä kerralla hampaat kuvattiin ja niistä tilattiin näkymättömät oikomiskalvot, joita vaihdetaan 1-2 viikon välein uusiin. Aina kun vaihtaa uudet muotit, jotka suoristavat lisää, tulee ensimmäisenä päivänä pieni paineen tunne, joka pian helpottaa. Se ei ole mitenkään ylitsepääsemätön tunne.

Invisalign on todella helppo ja huomaamaton tapa oikoa hampaita suoriksi ja parantaa purentaa. Ne ovat auttaneet myös yö-narskutteluun.

Minulla on nyt meneillään kuudes muotti. Hoito ei keskeydy eikä estä työni tekemistä, vaikka esiintyvänä taiteilijana vietän paljon aikaa ulkomailla. Hampaat ovat jo nyt suoristuneet, etenkin alahampaissa näkyy iso muutos. Ne olivat hoidon alussa ihan siksakissa.

Suosittelen Samia ihan kaikille. Aina kun tulee vastaanotolle, siellä on niin mahtava, lämmin ja humoristinen tunnelma, vaikka ollaankin hammaslääkärillä!

Olen kuluttanut elämässäni aika paljon hammaslääkäreiden penkkejä, ja Sami on kyllä yksi parhaista, rautainen ammattilainen.

Elisa Järvelä, viulisti