Jasmin Voutilainen - In Memoriam

Jos tunnet itsetuhoisia tunteita, kerro siitä. Puhuminen auttaa ja selkeyttää. 
Voit soittaa MIELI ry:n 24/7 Kriisipuhelimeen 09 2525 0111. 

Itsetuhoisuudesta on tärkeää kertoa ammattilaiselle, jotta voi saada apua.


Päätin korjauttaa hampaani 3 vuoden miettimisen jälkeen, koska halusin ”täydellisen hymyn”. Harkitsin ensin asiaa rauhassa, koska kun laminaatit tehdään, ne pitää hampaissa aina olla eikä niitä voi jälkeen päin poistaa. Sitten kun näin eri medioissa sekä tutuillani Studiodentin ja Samin tekemiä hampaita, päätin toteuttaa haaveeni.

Ylähampaani oli oiottu jo nuorempana, mutta alahampaat olivat vinot ja epätasaiset. Samoin halusin muuttaa hampaiden muotoa. Laminaatit halusin, koska olin jo 16 vuotiaasta asti valkaissut säännöllisesti hampaitani kotivalkaisuilla ja etuhampaat olivat kärjistä kulumisen vuoksi läpikuultavat. Läpikuultavuus aiheutti sen, että hampaiden kärjet näyttivät valokuvissa tummemmilta.  Laminaatit olisivat pysyvä ratkaisu hampaiden myös värin muuttamiseen.

Laminaattien tekeminen vaati yllättävän paljon kärsivällisyyttä, suunnittelua ja sovittelua, jotta lopputulos saatiin mieluisaksi. Kaikki toimi kuitenkin rauhallisesti ja hammaslääkäripelkokin hävisi hoidon aikana.

Alussa vaati myös totuttelua nähdä valkoinen ja tasainen hammasrivi. Peilistä tuli katsottua vähän väliä ja vaaleuteenkin on jo tottunut. Sain paljon kommentteja, että joku on muuttunut, mutta luonnollisen lopputuloksen vuoksi moni ei osannut sanoa mikä se oli. Sen jälkeen kun kerroin toimenpiteestä sosiaalisessa mediassa, sain paljon palautetta onnistuneesta hoidosta ja uudesta hymystä.

Jasmin Voutilainen