Keraamiset hammashoitomateriaalit

Keraaminen hammaskruunu | Studiodent

Kokokeraamiset hammashoitomateriaalit - hammaskruunu & hammassilta - ovat lähes ainoita käytössä olevia materiaaleja, joilla voidaan pahoinkin vaurioitunut ja moneen kertaan paikattu hammas korjata pysyvästi kestäväksi. Kestävyyden lisäksi keraamisten rakenteiden etu on väri. Väri valitaan potilaan hampaiden värin mukaan niin, että se ei erotu muista hampaista.

Hampaiden puuttumisesta sekä paikkojen jatkuvasta hajoamisesta ja uusimisesta saattaa seurata monenlaisia ongelmia. Ulkonäön ja purennan vaikeutumisen havaitsee helposti itsekin, mutta lisäksi yhdenkin hampaan puuttuminen taka- alueelta johtaa yleensä viereisten hampaiden kallistumiseen ja vastapurijan ylipuhkeamiseen. Tästä taas seuraa leuan normaalien liikkeiden estyminen ja mahdollisesti leukanivelvaivat.

Hampaiden kuluminen ja eroosio

Hampaiden epänormaali kuluminen on nykyään yleinen vaiva. Kuluminen voi olla pitkäänkin oireetonta, mutta jossain vaiheessa aiheutuu herkästi vihlomista. Tässä vaiheessa ollaan toisinaan hoidon aloittamisessa jo hieman myöhässä. Voimakas kuluminen voi aiheuttaa purennan muutoksia sekä hampaiden tulehtumisen. Hampaiden kulumista ei korjata perinteisillä paikka-aineilla vaan ratkaisuna on keraamiset hammaskruunut. 

Keraaminen hammaskruunu

Keraaminen hammaskruunu on helpoin tapa korjata hammas pysyvästi. Me olemme tehneet vastaanotollamme ensimmäiset kokokeraamiset hampaat vuona 2004 ja vuosittain teemme satoja keraamisia hammaskruunuja. Vuoden 2004 jälkeen menetelmät - mm. 3D skannaus - ovat koko ajan kehittyneet tarkemmiksi ja potilaalle mukavammiksi sekä keraamiset materiaalit ohuemmiksi, kestävimmiksi ja paremmin hampaaseen kiinnitettäviksi. Taitava hammasteknikko pystyy tekemään keraamiset hampaat niin luonnollisen näköisiksi, ettei niitä luonnonhampaista erota. Sivun kuvissa näkyy hammasteknikkomme käsityötaito.

Nykyään tietyille keraamisille materiaaleille voidaan antaa jopa elinikäinen takuu.

Puuttuva hammas - implantti vai keraaminen hammasilta

Puuttuvien hampaiden korjaamiseksi on useita keinoja.


Kolmen hampaan keraamisella sillalla korvataan yksi puuttuva hammas. Kokokeraaminen silta tehdään kiinteäksi ja pysyväksi osaksi hampaistoa. Silta on hyvä ratkaisu, jos puuttuvan hampaan viereiset hampaat on paikattu, koska silta siistii myös ne ehjän hampaan näköiseksi. Mikäli viereiset hampaat ovat ehjät, paremmaksi vaihtoehdoksi saattaa muodostua implantti eli keinojuuri.


Implantilla eli keinojuurihampaalla korvataan yksi tai useampi hammas. Yhden hampaan puutoksessa implantti on erityisen hyvä silloin, kun puuttuvan hampaan naapurit ovat ehjät.


Keinojuuren asennus on kirurginen toimenpide, mutta leikkaukset tehdään paikallispuudutuksessa. Implanteilla saadaan aikana lähes omia hampaita vastaava tulos. LUE LISÄÄ HAMMASIMPLANTEISTA...