Hammaslaminaatti eli keraaminen hammaskuori

Koko sen 20 vuoden ajan, kun olemme keskittyneet esteettiseen hammashoitoon, on kasvanut tarve päästä irti pelkästä tavanomaisesta hammashoidon toimenpiteestä ja saavuttaa entistä luonnollisempi, aidosti yksilöllisen taiteellinen lopputulos.


Pelkkä koneella jyrsitty keraaminen hammaslaminaatti ei ole esteettinen kuori, vaan luonnollisen ja jokaiselle yksilöllisesti sopivan hammaslaminaatin tekeminen vaatii paljon muuta kuin oppikirjoissa kuvatun teknisen toimenpiteen.

Nykyään puhutaan paljon termistä Digital Smile Design. DSD konseptin lisäksi on kymmeniä muita tapoja mallintaa tulevia hampaita. Ne auttavat, mutta samalla tavoin kuin kone ei pysty matkimaan persoonallisuutta, ei kone pysty luomaan sitä hampaisiin. Näin palataan aika siihen, että keraamisen hammaslaminaatin valmistaminen perustuu käsityötaitoon ja tekijöissä on paljon eroja.

Otettaessa huomioon muutama tärkein hammaslaminaatin ominaisuus, saadaan n. 250 eri kombinaatiota. Kun lisätään perus värimääritys, niin vaihtoehtojen määrä on jo n. 4000.

Värinmääritys on hoidossa vaativa vaihe. Ammattimainen värinmääritys vaatii perehtymistä valokuvaukseen ja jatkuvasti kehittyviin, teknisiin värinmääritysmenetelmiin, mutta myös potilaan kanssa yhteistyössä tehtyyn silmämääräiseen arvioon.

Hammaslaminaattien perusteellinen etukäteissuunnittelu

Ymmärrämme, että realististen odotusten luotettava kommunikoiminen kaikkien osapuolten välillä on koko prosessin vaativin vaihe. Se vaatii potilaan, hammaslääkärin ja hammasteknikon yhteistyötä. Näin saavutetaan huoleton ja omilta hampailta tuntuva lopputulos.

Tarvittaessa voimme nykytekniikalla valmistaa valokuvamallin ja 3 D tulosteen, joiden avulla voidaan esitellä luotettavasti suunniteltu lopputulos esimerkiksi etualueen hammaslaminaatteja valmistettaessa. Tämä malli voidaan siirtää hoitoprosessin aikana esimerkiksi väliaikaisiin suojakuoriin, jolloin potilas saa nähdä suunnitellun lopputuloksen suussa jo ennen lopullisten keraamisten kuorien kiinnittämistä.

Hammaslaminaattien hankinta on sen peruuttamattomuuden vuoksi iso päätös. Tämän vuoksi haluamme, että myös potilaamme osallistuu ohjatusti hammaslaminaattien suunnitteluun. Hoitoprosessin aikana saat linkin suunnittelupalveluumme, jossa voit itse ohjatusti osallistua oman hymysi suunnitteluun.

Hammaslaminaattien hankinta on pitkäikäinen investointi. Haluamme olla mukana myös toimenpiteen jälkeen tulevina vuosina huolehtimassa siitä, että hampaasi säilyvät kunnossa ja kauniina.

Keraamisen hammaslaminaatin hinta on 890 euroa / hammas.

Tee maksuton hymykonsultaatio yllä olevasta linkistä. Saat alustavan arvion esteettisestä hoidosta.