Hammasimplantti | Studiodent

Hammasimplantti

Puuttuva hammas voidaan korvata monin tavoin. Yleisimmin hammasimplantti asetetaan korvaamaan yksi tai tai kaksi puuttuvaa hammasta. Hammasimplantit ovat hyödyllisiä myös jos on tarvetta saada tukeva perusta kruunuille tai silloille. Hammasimplanteilla saadaan myös huonosti pysyvien proteesien toimintaa paremmaksi.

MITEN HAMMASIMPLANTTI ASENNETAAN?

Hammasimplantin asennus leukaluuhun voidaan tehdä paikallispuudutuksessa. Suositus on ottaa antibiootteja ennen toimenpidettä, mutta tarve toimenpiteen jälkeen arvioidaan yksilöllisesti. Implantin asennus ei aiheuta kipua, ja toipuminen yksittäisen implantin laitosta on nopea, arkuutta leikkausalueella muutama päivä toimenpiteen jälkeen. Yksittäisten hammaspuutosten korvaamisen lisäksi hammasimplanteilla voidaan korvata jopa kaikki ylä- tai alaleuan puuttuvat hampaat. Tällöin leukaluuhun asennetaan 4–8 hammasimplanttia leukaa kohti ja niiden varaan kokoleuan silta. Laajoissa implanttileikkauksissa joudutaan yleensä tekemään luusiirteitä käyttäen joko omaa luuta tai keinoluuta. Näissä laajoissa tapauksissa paranemiseen täytyy varautua.

Pyrimme aina kun on mahdollista tekemään hammasimplantin laiton hampaan poiston yhteydessä, jolloin potilas pääsee vähemmillä kirurgisilla käynneillä, ja hyvä esteettinen lopputulos on paremmin ennakoitavissa.

Implantin asentamisen jälkeen alue jätetään luutumaan 2-3 kuukaudeksi. Tämän jälkeen implantin varaan voidaan tehdä keraaminen hammas.

VESA KAINULAINEN, Erikoishammaslääkäri, Suu- ja leukakirurgi

Implanttihoitojen toteutuksesta vastaa ehl Vesa Kainulainen. Hänellä on implanttihoidoista yli 20 vuoden kokemus. Hän arvioi kokeneella silmällä myös sen, jos hampaan ennuste on niin huono, että se kannattaa jo hyvissä ajoin korvata implantilla.

KUSTANNUKSET

Suurin osa tapauksista voidaan hoitaa ilman lisäkustannuksia.

Pieniä lisäkustannuksia aiheuttaa esimerkikisi se, että implantoitavalle alueelle joudutaan lisäämään keinoluuta. Samoin implantin luutumisen ajaksi tehtävä väliaikainen hammas veloitetaan erikseen. 

Valitsemme itse ja tilaamme suoraan tehtaalta implanttihoidoissa käytettävät materiaalit ja tarvitteet. Näin voimme toimia ilman välikäsiä. Ehl Pekka Kallio toimii myös implanttituotemerkin omana kouluttajana.

Ota yhteyttä ja varaa aika maksuttomaan konsultaatioon, niin suunnittelemme yhdessä sinulle sopivan hoitovaihtoehdon.

 

IMPLANTTI ALKAEN 1850 eur SISÄLTÄEN KOKOKERAAMISEN HAMPAAN

Hammas, jonka tilalle implantti asennetaan, suositellaan poistettavan implantoinnin yhdeydessä.